Friday, March 18, 2016

18 Martie 2016 - Ziua Mondială a Somnului: Un #somndulce este un vis accesibil!

Ziua Internaţională a Somnului este sărbătorită începând din 2008 în cea de-a treia zi de vineri din luna martie. Evenimentul este o celebrare a somnului şi un apel la acţiune în ceea ce priveşte problemele legate de somn, în domenii ca medicina, educaţia, aspectele sociale şi şofatul.
https://www.youtube.com/watch?v=EJbLJNvLNbE&feature=youtu.be
Evenimentul este organizat de Comitetul pentru Ziua Internaţională a Somnului din cadrul Asociaţiei Medicinei pentru Somn şi are ca scop diminuarea problemelor pe care societatea le are în legătură cu somnul, printr-o prevenire mai bună a tulburărilor de somn.

In Moldova Ziua Internaţională a Somnului a fost marcata in perioada 4-5 martie 2016, cind Societatea de Respirologie „VIAREMO”, Secțiunea  de Somnologie  și  Ventilație  Non-Invazivă în colaborare  cu Societatea  Română  de  Pneumologie,  Secțiunea  de Somnologie  și  Ventilație  Non-Invazivă, USMF „Nicolae Testemiţanu”, Disciplina de Pneumologie şi alergologie și Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”au organizat A DOUA CONFERINȚA DE MEDICINĂ A SOMNULUI ȘI VENTILAȚIA NON-INVAZIVĂ CU PARTICIPAREA INTERNAȚIONALĂ. 

No comments:

Post a Comment