Wednesday, December 31, 2014

Moldova printre cele mai petrecarete tari in noaptea de Revelion

Va dorim #somndulce si vise placute in 2015! 
In unele orase, petrecerea de Revelion tine pana in zori, in timp ce in altele se termina inainte de miezul noptii. In urma unui studiu realizat de compania Jawbone - care vinde bratari ce monitorizeaza activitatea unei persoane, reusind astfel sa faca o medie a orei la care merg la culcare locuitorii din diferite tari ale lumii - s-a ajuns la concluzia ca rusii sunt cei mai rezistenti in noaptea dintre ani, cu orase ca Moscova si Sankt Petersburg in topul clasamentului. Ora la care merg la culcare locuitorii din Moscova este 3.43, in timp ce oamenii din Sankt Petersburg au tendinta de a sta treji pana la 3.35.
Asadar, Rusia, Ucraina, Moldova si Romania sunt tarile in care oamenii merg la culcare cel mai tarziu in noaptea de Revelion. Romanii petrec in medie in noaptea de Revelion pana la ora 3.55. Astfel, la miezul noptii, 96,8% din populatia Romaniei se afla in toiul petrecerii pentru a marca noul an. Pe de alta parte, rusii petrec in noaptea dintre ani pana la ora 3.36, iar locuitorii Ucrainei se distreaza de Revelion, in medie, pana la ora 3.26.



De asemenea, ora medie la care merg la culcare locuitorii din Kiev (Ucraina), Buenos Aires (Argentina) si Madrid (Spania) este 3.00. Urmatoarele pozitii in top sunt ocupate de Santiago, Barcelona, Varsovia, Mexico City si Paris. Anul Nou este o sarbatoare mare in Rusia, unde se petrece in acelasi timp Craciunul si Revelionul, cu schimburi de cadouri si vizite familiale.
Locuitorii oraselor din Marea Britanie nu sunt foarte petrecareti, ora medie la care merg la culcare fiind 1.38, aceasta tara situandu-se pe locul 39 in top. In schimb, irlandezii petrec mai mult, acestia mergand la culcare abia dupa ora 1.59. Americanii si austalienii nu petrec foarte mult in noaptea de Revelion. Astfel, americanii merg la culcare in jurul orei 12.55, 30% din populatie dormind inainte de miezul noptii, in timp ce australienii se culca in jurul orei 12.53.

No comments:

Post a Comment