Tuesday, January 6, 2015

Efectele GRAVE pe care le are LIPSA DE SOMN

Lipsa de somn sau somnul insuficient are efecte grave asupra organismului.Specialiștii au demonstrat că efectele apar după o singură noapte de somn insuficient, cum ar fi foame şi poftă crescută de mâncare, lipsă de concentrare, sensibilitate emoţională mai mare, scăderea imunităţii, pierdere de ţesut cerebral.
Efectele sunt vizibile și pe față, cei care nu dorm suficient arată mai rău, iar în timp oboseala duce la îmbătrânirea prematură a pielii.
Totodată, creierul intră într-o stare de funcţionare „primitivă”, în care nu procesează corect experienţele şi persoana obosită va deveni mai sensibilă, mai emoţională, va reacţiona inadecvat, exagerat. 

După mai multe nopţi de odihnă insuficientă, efectele sunt şi mai grave. Riscul de atac cerebral creşte de 4 ori în cazul celor care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte în comparaţie cu cei care dorm 7-8 ore, notează huffingtonpost.com.
Din cauza schimbării hormonilor care reglează pofta de mâncare, creşte mult riscul de obezitate, dar şi riscul apariţiei unor forme de cancer.
Lipsa cronică de somn poate determina apariţia diabetului, creşte riscul de boli cardiace şi chiar de moarte prematură.
Va simtiti mai obosit in ultima perioada? Agitat? Nervos? Aveti dificultati de concentrare? 10 sfaturi pentru un somn mai dulce

No comments:

Post a Comment